Υλικά
- 1 ½ κιλό κατσικάκι
- 1 κιλό άγρια χόρτα πλυμένα και καθαρισμένα
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάραθο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 αυγά
- χυμό από 3 λεμόνια
- Τσιγαρίζουμε το κρέας να ροδίσει καλά στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το μάραθο.
- Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα γεμάτη με βραστό νερό βουτάμε τα χόρτα και τα αφήνουμε να βγάλουν τον «θυμό» τους για 5 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το κατσικάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτού για 15 λεπτά ακόμα.
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά και προσθέτοντας τους σιγά σιγά το λεμόνι.
- Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε και ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα για να αποκτήσουν τα αυγά την επιθυμητή θερμοκρασία και να μην κόψουν.
- Μόλις το μείγμα ζεσταθεί το χύνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, την κουνάμε και την βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας.
- Αφήνουμε το φαΐ να δέσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.