Υλικά:
Για τα κεμπάπ
Για τα κεμπάπ
- 500 – 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
- 1 κουταλια της σούπας βούτυρο (εμείς θα βάλουμε ελαιολαδο)
- 2-3 κόκκινες πιπεριές (φλωρίνης από βάζο)
- Ξύδι
- Σκόρδο
- Κύμινο
- Κόλιανδρο
- Κανέλα
- Μπαχάρι
- Πιπέρι
- Κόκκινο πιπερι γλυκο
- Μαύρο πιπερι (εμεις εχουμε το μπουκοβο ή τσιλι)
- Αλατι
- 2- 3 κουταλιές σούπας νερό
- 2 ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
- 1 κρεμμύδι
- Λαδι
- Αλατι
- Πιπερι
- Ρίγανη
- Κανέλα
- πρόβειο γιαουρτάκι (ενα γιαουρτάκι 200 γρ για κάθε άτομο)
- Λίγο δύοσμο
- 4-6 πίτες σουβλάκι
- Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά, το ξύδι, το λάδι, τα μπαχαρικά, το σκόρδο.Η ποσότητα των μπαχαρικών εξαρτάται από εσας τους ίδιους. Το σκόρδο για να μην έχει έντονη μυρωδιά, θα πρέπει να βγάλουμε την καρδιά του, την φύτρα του.
- Στο μίξερ βάζουμε τις κόκκινες πιπεριές με το νεράκι , όταν πολτοποιηθούν τα προσθέτουμε στο μειγμα του κιμά.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 45-50 λεπτα, να σφίξει το μείγμα, αλλιώς δεν θα μπορούμε να τα πλάσουμε λόγω των υγρών.
- Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στην αρχη με λίγο νεράκι, για να είναι πιο ελαφριά η σάλτσα. Όταν τελειώσει το νεράκι, το τσιγαρίζουμε ελαφριά με ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κονσέρβα με τα ντοματάκια ή αν έχουμε φρέσκιες ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20- 30 λεπτά.
- Για την σάλτσα γιαουρτιού απλώς ανακατεύουμε το πρόβειο γιαουρτάκι με τον δύοσμο.
- Ψήνουμε τα κεμπαπ στην σχάρα, λαδώνουμε τις πίτες ελαφρα και τις βάζουμε για λίγο και αυτές στην σχάρα. Όταν είναι έτοιμες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με το πρόβειο γιαούρτι και τον δύοσμο.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, παίρνουμε ένα πιάτο βάζουμε πρώτα το μείγμα του γιαουρτιου που είναι ανακατεμενο με τα κομματια της πιτας, από πάνω σερβίρουμε τα κεμπαπ και περιχύνουμε με την σάλτσα ντοματας.